• Glutenfritt brytbröd
  • Glutenfritt brytbröd

    • 1 form/ ca 25 bitar
    • 30 min
    • 2 tim 30 min

    Ibland blir man förvånad av hur lätt och gott det kan vara att göra ett glutenfritt bröd. Detta plåtbröd är dessutom perfekt att servera till middagen.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg.

    • 2

      Lägg de torra ingredienserna i en bakmaskin och tillsätt vätskan. Knåda degen tillsammans i ca. 5 – 10 minuter med låg hastighet. Täck till skålen och låt jäsa i ca. 60 minuter tills degen är ca. 30% större. Värm ugnen till 230 grader

    • 3

      Dela upp degen i 25 lika stora bitar. Rulla till runda bullar och placera i en smörjd liten ugnsfast form ca. 20-30 cm i diameter med plats för de 25 bitarna. Tänk på att bullarna jäser till ungefär dubbel storlek.

    • 4

      Täck formen och låt vila i ca 40 min.

    • 5

      Pensla med det uppvispade ägget och strö över solros- och linfrön.

    • 6

      Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30-40 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt)  KronJäst för Matbröd, färsk
    • 750 g (ca 7,5 dl) vatten, kallt
    • 2 st äggvitor
    • 40 g (ca 0,5 dl) raps eller solrosolja
    • 21 g (ca 1 msk) ljus sirap eller honung
    • 200 g (ca 3 dl) rårismjöl
    • 150 g (ca 2 dl) bovetemjöl
    • 50 g (ca 0,7 dl) majsmjöl
    • 50 g (ca 0,7 dl) maizena
    • 35 g (ca 0,6 dl) fiberhusk
    • 12 g (ca 2 tsk) salt

    Pensling

    • Ägg

    Garnering

    • Lin- och solrosfrön

    Liknande recept