recept_video_backdrop
  • Knäckebröd med kummin & flingsalt

3.27/5

513 Röster

Knäckebröd med kummin & flingsalt

  • ca 22 st
  • 1 tim 15 min
  • 2 tim

Ett knaprigt knäckebröd med smak av kummin toppat med flingsalt.

  • 1

    Lös jästen i vattnet, fingervarmt. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och arbeta till en elastisk deg.

  • 2

    Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast.

  • 3

    Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. Rulla dom runda och låt sedan vila.

  • 4

    Kavla ut bullarna tunt, ca 12 cm i diameter, och nagga.

  • 5

    Pensla med vatten och strö lite flingsalt på.

  • 6

    Baka i 240° i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg.

  • 7

    Förvara dem sedan torrt.

Ingredienser

  • 0,5 pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 2,5 dl (250 g) vatten
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 1 msk (9 g) kummin, hel
  • 4 dl (240 g) rågsikt
  • 2 dl (120 g) vetemjöl special

Liknande recept

  • Knaprigt knäcke

    Knaprigt knäcke


    Marie S.
    20 min 1 tim 25 min
  • Chokladknäcke

    Chokladknäcke


    KronJäst
    40 min 2 tim 10 min
  • Surdegsknäcke med rostade solrosfrön

    Surdegsknäcke med rostade solrosfrön


    Ida Karlsson
    45 min 2 tim
  • Brunch!

    Brunch!

    Brunch, en perfekt kombo av allt du gillar! Få din inspiration här!