• Knäckebröd med kummin & flingsalt
  • Knäckebröd med kummin & flingsalt

    • ca 22 st
    • 1 tim 15 min
    • 2 tim

    Ett knaprigt knäckebröd med smak av kummin, toppat med flingsalt.

    3.27/5

    514 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och arbeta till en elastisk deg.

    • 2

      Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast.

    • 3

      Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. Rulla dom runda och låt sedan vila.

    • 4

      Kavla ut bullarna tunt, ca 12 cm i diameter, och nagga.

    • 5

      Pensla med vatten och strö lite flingsalt på.

    • 6

      Baka i 240 °C i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg.

    • 7

      Förvara dem sedan torrt.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (0,5 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (2,5 dl) vatten
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 9 g (1 msk) kummin, hel
    • 240 g (4 dl) rågsikt
    • 120 g (2 dl) vetemjöl special

    Liknande recept