• Långpannebullar
  • Läsarrecept

    Långpannebullar

    • 15-30 st
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Bullar med smörkräm.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.44/5

    500 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37°C och slå det över.

    • 2

      Rör tills all jäst är upplöst.

    • 3

      Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.

    • 4

      Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.

    • 5

      Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen och lägg den i botten av en långpanna 30×40 cm. Bred marsankrämen över bottendegen. Kavla ut den andra degbiten och bred smörkrämen över. Rulla ihop och dela bullarna i 30 bitar.

    • 6

      Lägg bullarna ovanpå marsankrämen i långpannan med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.

    • 7

      Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
      Grädda i 225°C i ca 15-20 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
    • 125 g (ca 1,25 dl) smör
    • 100 g (ca 2 st) ägg
    • 50 g (ca 0,5 dl)) strösocker
    • 3 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 480 g (ca 8 dl) vetemjöl

    Smörkräm:

    • 100 g (ca 1 dl) smör
    • 150 g (ca 1,5 dl) strösocker
    • 90 g (ca 1,5 dl) vaniljsocker
    • 3 dl marsankräm

    Pensling

    • 1 ägg

     

    Garnering

    • pärlsocker

    Liknande recept