recept_video_backdrop
  • Nougatsemla med hasselnötter

4.33/5

6 Röster

Nougatsemla med hasselnötter

  • KronJäst
  • ca 50st
  • 50 min
  • 2 tim 30 min

En semla för nougat och nötälskaren.

Här får man det bästa av allt, krämig nötmandelmassa, grädde med crisp, rostade hasselnötter och en nougatsås.

 

  • 1
  • 2

    När du blandat degen och låtit den vila i 30 min, delar du upp degen i ca 50 st bitar som formas runda.

     

  • 3

    Sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper och ställ plåtarna i en avstängd ugn med endast lampan på och låt jäsa ca 60 min, eller jäs i rumstemperatur 90-120 min.

  • 4

    Grädda bullarna i 230°C i ca 8 min eller till de har en fin gyllenbrun färg.

  • 5

    När bullarna svalnat kan man skära av locket på 10 st semlor.

    Spritsa på nougatmandelmassa och strö på 1 tsk hasselnötter, klicka på grädde med kinapuffar, strö på 1 tsk hasselnötter och toppa med nougatsås, avsluta med att sätta på locket och pudra med florsocker.

De färdigbakade bullarna går jättebra att frysa in.

Ingredienser

Här är en perfekt deg till att göra semlor, Back to basic-grunddeg

Till 10 st nougatsemlor ( 40 grams bullar)

  • 100 gram mandelmassa
  • 2 msk vatten
  • 100 gram nougatkräm
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ msk strösocker
  • 2 dl kinapuffar
  • Krossade hasselnötter
  • Florsocker

Fyllning

Blanda  mandelmassa med vatten till en jämn smet, blanda ner  nougatkräm och rör ihop.

 

Vispa grädde och rör ner kinapuffar.

Garnering

Pudra med florsocker.


Liknande recept

  • Glutenfria semlor

    Glutenfria semlor


    KronJäst
    45 min 3 tim 30 min
  • Minisemlor med mandel

    Minisemlor med mandel


    Marie S.
    30 min 1 tim 40 min
  • Blåbärssemlor

    Blåbärssemlor


    Söta b.
    45 min 2 tim
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.