• Omega 3 bröd
  • Läsarrecept

    Omega 3 bröd

    • 25 min
    • 1 tim 50 min

    Omega -3 bröd toppat med pumpakärnor, sesamfrön och vallmofrön.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    0/5

    451 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Ljumma vattnet till 37°C. Smula ner jästen i en degbunke, slå därefter på vattnet och rör ut jästen.

    • 2

      Tillsätt de rivna morötterna, sirap, salt och de resterade ingredienserna. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning. Kör i maskin med degblandaren ca 5 min. Eller för hand.

    • 3

      Låt jäsa i bunken 30 min.

    • 4

      Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen så den blir lätt att forma till en platta ca 30*40 cm.

    • 5

      Lägg på en smord ugnsplåt (min är 30*40) /eller med bakplåtspapper) och låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.

    • 6

      Pensla brödet med lite vatten och strö över toppingen. Grädda ca 35-40 minuter i 175°C.

    • 7

      Ta ut och låt vila på galler med bakduk! Skär upp i rutor. Perfekta portionsbröd att frysa in!


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 2  st morötter, finrivna
    • 60 g (ca 3 msk) brödsirap, ljus
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
    • 22 g (ca 2 dl) mannagryn
    • 90 g (1 ½ dl) gramhamsmjöl
    • 70 g (ca 1 dl) krossade linfrön
    • 6 g (1 msk) brödkryddor

    Topping

    • 40 g (ca ½ dl) finhackade pumpakärnor
    • 16 g (ca 2 msk) sesamfrön
    • 8 g (ca 1 msk) vallmofrön, blå

    Liknande recept