• Pitabröd
  • Läsarrecept

    Pitabröd

    • 20 st
    • 45 min
    • 2 tim 30 min

    Gör ditt eget pitabröd hemma!

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.41/5

    444 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Finfördela jästen i en bunke.

    • 2

      Ljumma vattnet till 37°C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.

    • 3

      Tillsätt oljan salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.

    • 4

      Låt den jäsa 1 ½ timme. Sätt ugnen på 275°C och sätt samtidigt in en plåt.

    • 5

      Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den.

    • 6

      Dela den i 20 bitar. Rulla till runda bullar som får vila till 10 min. innan du kavlar ut dom till knappt 1 centimeter tjocka kakor. De ska inte naggas.

    • 7

      Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter på osmord het plåt tills det börjar få färg.

    • 8

      Låt svalna under bakduk.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (ca 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 600 g (ca 6 dl) vatten
    • 180 g (ca 2 dl) olivolja
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 920-1080 g (ca 17-18 dl) vetemjöl

    Liknande recept