• Saffransbriocher
  • Saffransbriocher

    • 40 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Dessa underbara saffransbriocher blir utsökta till påsk med dess gyllengula färg och härliga doft.

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm och låt jäsa i 30 minuter.

    • 2

      Väg upp de övriga ingredienserna i en degbunke och tillsätt fördegen.

    • 3

      Knåda degen i maskin 13 minuter sakta tills den blir riktigt elastisk.

    • 4

      Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm.

    • 5

      Låt vila 30 minuter.

    • 6

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord, väg upp bitar på 30 g ca 40 st.

    • 7

      Rulla runda jämna fina bullar och nyp till toppen på bullen, så att det blir som en liten boll på den stora,  låt jäsa i ugnen med lampan på och max 35 °C i ca 30-40 min.

    • 8

      Tag ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 210 °C, och pensla bröden försiktigt med vispat ägg.

    • 9

      Grädda i ca 7-8 minuter i 210 °C. Låt svalna under bakduk.

    Ingredienser

    Fördeg

    Övriga ingredienser

    • 380 g (ca 6 dl) vetemjöl
    • 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
    • 3 st ägg
    • 50 g (2,5 msk) socker
    • 2 påsar (1 g) saffran
    • 10 g (0,5 msk) salt

    Liknande recept