• Skorpor med ingefära & choklad
  • Skorpor med ingefära & choklad

    • 25-30 st
    • 40 min
    • 1 tim 50 min

    Om du, likt Marie, gillar klassiska veteskorpor med kardemumma, kan detta bli en ny favorit! En perfekt liten skorpa att ha hemma i kakburken när du får oväntat besök. Du kan även krossa skorporna och servera tillsammans med glass så får du en jättegod dessert.

    3.7/5

    284 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till ca 25°C. Arbeta samman alla ingredienserna utom chokladknapparna i en degskål med krok, till en blank och elastisk deg. Tillsätt chokladknapparna de sista minuterna.

    • 2

      Låt jäsa minst 30 minuter.

    • 3

      Dela upp degen i 6 längder och rulla ut dem. Täck med en duk och låt dem jäsa i ca 30 minuter.

    • 4

      Sätt ugnen på 230°C, pensla med ett uppvispat ägg med en gnutta salt. Strö på litet pärlsocker. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna något, innan du skär och delar i bitar. Sänk ugnen till ca 150°C och grädda skorporna gyllenbruna i 15-20 minuter, öppna luckan och torka skorporna på eftervärme.

    Tips!

    • Du kan även blanda i lite nötter i degen, så blir skorporna ”extra goda”!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g ( 1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 125 g (ca 1,25 dl) mjölk
    • 9 g (ca 3 tsk) ingefära, malen
    • 2 msk riven färsk ingefära
    • 70 g (ca 0,5 dl) sirap, vit
    • 2 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 50 g smör, rumstempererat
    • 250 g (ca 4,2 dl) vetemjöl
    • 150 g ( 1 påse) Chokladknappar, mörka eller ljusa

    Pensling

    Ägg till pensling med en gnutta salt

    Garnering

    Pärlsocker


    Liknande recept

    • Jordgubbstårta

      Jordgubbstårta


      KronJäst
      40 min 3 tim
    • Primörer ”ur Jorden”

      Primörer ”ur Jorden”


      Marie S.
      30 min 30 min
    • Kryddmunkar med choklad och nötter

      Kryddmunkar med choklad och nötter


      Marie S.
      50 min 1 tim 20 min
    • Smått och gott till Helgen!

      Smått och gott till Helgen!

      Här hittar du härliga recept på allt från små snittar till små pintxos att bjuda på eller njuta för dig själv.