• Sockerbullar med blåbärsfyllning
  • Sockerbullar med blåbärsfyllning

    • 12 st
    • 45 min
    • 2 tim 30 min

    Dessa ljuvliga bullar heter på norska skoleboller och är Norges svar på kanelbullen. Originalvarianten är fylld med vaniljkräm och doppas i kokos. Här har vi dock recept på en lika god upplevelse, en friskare och syrligare fyllning av blåbär och crème fraiche – mums!

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lägg alla ingredienserna i en bakmaskin. Knåda degen slät i bakmaskin i ca. 10 minuter på medelhastighet, tills degen släpper skålens kanter. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck degen och låt den jäsa i 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

    • 2

      Dela degen i 12 lika stora delar, ca 150 gram, forma till bullar och placera på en bakplåt med bakplåtspapper. Placera bullarna med mellanrum, då de jäser och blir större. Tryck till bullarna så att de blir något platta. Täck och låt jäsa i ytterligare ca. 60 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Gör en grop i mitten av varje bulle med rena fingrar och lägg i fyllningen, crème fraichen och blåbären.

    • 3

      Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 – 15 minuter. Låt sockerbullarna svalna på ett galler och pudra över lite florsocker innan servering.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar,färsk
    • 1 000 g (ca 16 dl) vetemjöl
    • 150 g (ca 1,6 dl) socker
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 6 g (ca 2 tsk) kardemumma
    • 500 g (ca 5 dl) vatten eller mjölk, kall
    • 150 g rumstempererat smör

    Fyllning

    • 300 g (ca 3 dl) Crème fraiche
    • 300 g ( ca 1,5- 2 dl) frysta eller färska blåbär

    Topping

    • Florsocker att pudra över bullarna

    Liknande recept