• Solrosbröd
  • Solrosbröd

    • 3 st
    • 1 tim
    • 4 tim

    Här bjuder Håkan Johansson på ett fantastiskt gott solrosbröd med surdeg. Brödet passar både till frukost och som tillbehör till middag, brödet håller sig mjukt och fint utan att smula.

    3.89/5

    9 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Blanda alla ingredienser utom saltet och solrosfrön 3 minuter långsamt med maskin. När degen gått ihop, öka hastigheten och fortsätt kör ca 4 minuter.

    • 3

      Tillsätt salt och blanda 3 minuter.

    • 4

      Tillsätter solrosfrön och blanda ca 2 minuter.

    • 5

      Lägg degen i en inoljad bunke och låt jäsa under plast i 2 timmar. Vik degen efter en timmes jästid.

    • 6

      Lägg försiktigt upp degen på mjölat bord och dela degen på tre bitar. Forma degbitarna runda och lägg degen i mjölade bakkorgar eller bakdukar. Låt jäsa ca 2 timmar, eller dubbel storlek.

    • 7

      Sätt ugnen på 250 grader. Vänd upp brödet på en ren plåt.

    • 8

      Snitta och sätt in brödet i ugnen och sänkt till 230 grader.

    • 9

      Grädda ca 25-30 minuter.

    • 10

      Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept