• Spanskt lantbröd
  • Spanskt lantbröd

    • 1-2 bröd
    • 30 min
    • 2 tim

    Spanskt lantbröd är ett gott bröd som kan serveras, både brytas och skivas, till de kryddstarka rätterna som serveras i Spanien. Eller så kan man skära små bitar som kan användas som grund till goda spanska tapas.

    3.05/5

    463 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda vatten, surdeg, jäst och olja.

    • 2

      Blanda i de torra ingredienserna.

    • 3

      Arbeta degen kraftfullt i maskin i ca 6 minuter, eller för hand i ca 12 minuter. Täck med plast och låt jäsa i 15 minuter.

    • 4

      Forma degen till ett stort bröd eller dela upp till två mindre bröd.

    • 5

      Jäs bröden övertäckta med en bakduk i ca 45 minuter.

    • 6

      Sätt ugnen på 240 °C och sätt in en form med vatten i botten på ugnen.

    • 7

      Skär ett rutmönster med kniv i brödet precis innan de sätts in i ugnen.

    • 8

      Ställ om ugnen till 200 °C, baka i ca 45 minuter. Låt långpannan med vatten stå i ugnen under bakningen.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept