• Surdegsbröd med ost & kummin
  • Surdegsbröd med ost & kummin

    • 2-3 st
    • 30 min
    • 4 tim 40 min

    Surdegsbröd med smält ost. Fantastiskt gott! Gillar du hetta? Pimpa brödet med krossad chili och låt degen kalljäsa över natten så slipper du passa degen under dagen.

    3.19/5

    450 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i vattnet (ca 20°C), slå sedan över resterande ingredienser utom salt, kör på låg växel i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 4 minuter.

    • 2

      Degen ska vara mycket elastisk.

    • 3

      Låt degen vila i en låda eller lätt oljad skål i 90 minuter, stöt samman på mjölat bakbord. Lägg skarven nedåt i lådan, låt vila ytterligare 90 minuter och upprepa stötningen.

    • 4

      Dela degen i 3 delar, runddriv dem och lägg verket nedåt.  Ställ bröden att jäsa på mjölad duk eller i en jäskorg i ca 60 minuter, beroende på luftens temperatur.

    • 5

      Sätt ugnen på 250°C, sätt in en baksten eller plåt.

    • 6

      Mjöla och snitta bröden om du vill, eller lägg verket uppåt i ca 5 minuter. Skjutsa in bröden på bakplåten/stenen. Spruta in lite vatten med hjälp av en blomspruta och sänk ugnen till 220°C. Lufta bröden någon gång under baktiden.

    • 7

      Brödens innertemperastur när de är klara ska vara 98°C, ca 25-30 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept