• Vallmokrisp med citrus
  • Vallmokrisp med citrus

    • 20-30 st
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Delikata och krispiga kex till ostbrickan. Vill man servera kexen utan ost kan man pensla dem med vatten och strö på lite råsocker innan de gräddas. Ett mycket gott och trevligt alternativ istället för en ”vanlig kaka till kaffet”.

    3.27/5

    425 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ut jästen i rumstempererat vatten.

    • 2

      Blanda ner alla ingredienser och arbeta samman till en elastisk deg, ca 10 min i maskin eller 20 min för hand.

    • 3

      Låt degen jäsa ca 1 timme.

    • 4

      Sätt ugnen på 200°C.

    • 5

      Kavla ut supertunna kakor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper.

    • 6

      Grädda i ca 5 minuter tills kakorna fått färg. Vänd dem och låt grädda en liten stund till.

    Ingredienser

    • 12,5 g ( 1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 150 g (ca 1,5 dl) vatten
    • 120 g (ca 2 dl) vetemjöl
    • 50 g (ca 1 dl) rågmjöl, grovt
    • 16 g (ca 2 msk) vallmofrön
    • 5 g (ca 1 tsk) vaniljpulver, ekologiskt
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 13 g (ca 1 msk) olivolja
    • 7 g (ca 1 tsk) honung
    • 1 citrus, riven (citron, apelsin eller lime)

    Garnering

    ev råsocker


    Liknande recept